Dezmințirea concepțiilor greșite despre izolarea cu fibre de lemn pentru acoperișuri și mansardă

Izolația din fibre de lemn a câștigat popularitate ca opțiune durabilă și eficientă pentru acoperișuri și poduri. Oferă performanțe termice excelente, reglarea umidității și proprietăți de absorbție a sunetului. Cu toate acestea, ca orice produs inovator, izolația din fibre de lemn poate fi supusă unor concepții greșite și neînțelegeri. În acest articol, vom dezminți unele concepții greșite obișnuite cu privire la izolarea din fibre de lemn, oferind informații exacte pentru a-i ajuta pe proprietarii de case să ia decizii informate atunci când iau în considerare acest material de izolație ecologic și versatil.

 • Mit: Izolația din fibre de lemn este predispusă la mucegai și degradare

O concepție greșită comună despre izolația din fibre de lemn este că este susceptibilă la mucegai și degradare. În realitate, izolația din fibre de lemn instalată corespunzător nu este în mod inerent predispusă la mucegai sau distrugere. Izolația din fibre de lemn este tratată în mod obișnuit pentru a o face rezistentă la umiditate și insecte, minimizând riscul de putrezire. În plus, natura sa respirabilă permite o reglare eficientă a umidității, prevenind acumularea de umiditate care ar putea duce la creșterea mucegaiului.

 • Mit: Izolarea cu fibre de lemn nu este eficientă în climatele reci

Unii oameni cred că izolația din fibre de lemn nu este potrivită pentru climatele reci, presupunând că nu are performanța termică necesară. Cu toate acestea, izolația din fibre de lemn oferă de fapt proprietăți excelente de izolare, chiar și în regiunile mai reci. Compoziția sa de înaltă densitate și capacitatea de a reține căldura o fac o alegere eficientă pentru îmbunătățirea eficienței energetice și menținerea temperaturilor interioare confortabile, indiferent de climă.

 • Mit: Izolația din fibre de lemn este inflamabilă

Există o concepție greșită că izolația din fibre de lemn este foarte inflamabilă, ceea ce poate ridica probleme de siguranță. În realitate, izolația din fibre de lemn este tratată cu aditiv ignifug în timpul procesului de fabricație, sporindu-i rezistența la foc. Este conceput pentru a respecta reglementările stricte de siguranță la incendiu și poate contribui chiar la încetinirea răspândirii flăcărilor în cazul unui incendiu. Instalarea corectă și respectarea instrucțiunilor de siguranță la incendiu reduc și mai mult orice riscuri potențiale.

 • Mit: Izolația din fibre de lemn atrage dăunătorii

O altă concepție greșită este că izolația din fibre de lemn atrage dăunători, cum ar fi rozătoarele sau insectele, ceea ce o face o alegere nepotrivită pentru acoperișuri și poduri. Cu toate acestea, izolația din fibre de lemn este adesea tratată cu aditivi rezistenți la dăunători care resping insectele și rozătoarele. În plus, atunci când este instalată și etanșată corespunzător, izolația din fibre de lemn oferă o barieră care descurajează dăunătorii să intre în spațiile de locuit. Luarea măsurilor preventive în timpul instalării asigură că izolația aceasta rămâne o opțiune eficientă și lipsită de dăunători.

 • Mit: Izolația din fibre de lemn este dificil de instalat.

Unii proprietari pot ezita să aleagă izolația din fibră de lemn, considerând că instalarea este dificilă sau necesită timp. În realitate, izolația din fibre de lemn poate fi instalată cu ușurință de către profesioniști familiarizați cu produsul. Este disponibilă în diferite forme, cum ar fi panouri sau umplutură liberă, permițând flexibilitate în aplicare. Cu o pregătire și expertiză adecvate, instalatorii pot instala eficient și eficient izolația din fibre de lemn în acoperișuri și mansarde, asigurând performanțe optime.

Lână de lemn de la Izolatiinaturale.ro pentru suflare sau pulverizare

Prin soluțiile www.izolatiinaturale.ro (un brand al Case Călduroase), ai:

 • Economii la energie

Mai puțini lei consumați de-a lungul întregului an, datorită proprietății de izolare termică și eficiență energetică! In plus, casa izolată cu fibră de lemn “poluează” mai puțin!

 • Confort de neegalat

În timpul sezonului estival, aveți parte de o ambianță perfectă și un microclimat excelent întreaga familie, în mod natural, fără echipamente costisitoare de aer condiționat.

 • Siguranță pentru familie, protecție pentru mediu

Izolația naturală cu fibră de lemn nu conține produse/substanțe volatile periculoase, folosind doar materii prime. În plus, se oferă certificare ECO.

 • Izolare fonică excelentă

În pod, la mansarda sau în camerele casei.

 • Focul, mucegaiurile, insectele și rozătoarele nu mai sunt o amenințare.

Proprietăți garantate de producător, dovedite de videourile de pe www.izolatiinaturale.ro și testate de mii de clienți în Europa!

 • Ușor de instalat

Lâna de lemn se montează (prin pompare) rapid din exterior, fără mizerie în casa, curte sau pod. În cateva ore totul este gata!

Lână de lemn este un material termoizolant ecologic, respirabil, antialergic și prietenos cu mediul, potrivit pentru izolarea tuturor tipurilor de structuri. Acest material termoizolant are o capacitate mare de izolare termică, oferind o excelentă reglare a căldurii în incintă, ceea ce va proteja locuința de pierderile de căldură iarna și de încălzirea excesivă în zilele toride de vară.

În plus, asigură un microclimat interior sănătos. Are o izolare fonică excelentă. Materialul este durabil și rezistent la tasare și compactare în timp.

Materialul se aplică cu un dispozitiv special de instalare, suflând direct din dubă, până în pod/perete, creând un strat de izolare termică gros, dar în același timp respirabil și care reglează umiditatea. Montarea se realizează pe planșee orizontale – acoperișuri, pardoseli, tavane și poduri, precum și pe structuri verticale – pereți și pante.

Pentru o idee mai bună a caracteristicilor excelente și a instalării izolației din fibră de lemn vă sugerăm să vizionați un videoclip de doar 3 minute: