Ai planificat instalarea sau renovarea acoperișului? Ai auzit de beneficiile unui acoperiș din țiglă metalică și dorești să afli mai multe?

Alegerea țiglei metalice pentru proiectul tău de acoperiș

La fel ca și alte acoperiri precum șindrila asfaltică, bitum și pietriș, membranele elastomerice sau membranele TPO, foile de țiglă metalică reprezintă o posibilă soluție  pentru a-ți îmbrăca acoperișul.

Acoperișurile metalice au avantajul de a avea mai multe materiale disponibile pe piață:

  • zinc
  • aluminiu
  • cupru
  • oţel
  • ţiglă

Și mult mai mult !

Indiferent de materialul ales, acoperișul tău metalic va avea probabil aceleași avantaje și dezavantaje,  află care sunt.

Acoperișuri metalice: avantaje

Din ce  în ce mai populare, acoperișurile metalice sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru  a-ți proteja casa  sau clădirea de elemente, la fel ca asfaltul, de exemplu. Acest lucru se explică prin avantajele oferite de acest tip de acoperiș:

  • Durabilitate de peste 50 de ani

De departe, cel mai semnificativ beneficiu al acoperișului metalic,  durabilitatea acoperișului din  oțel  sau alt metal este extinsă. Datorită  rezistenței sale puternice, materialelor foarte ușoare și hidroizolației sale, calitatea acoperișului tău va fi păstrată mulți ani, cu întreținere și inspecție regulată, bineînțeles. Cu aceste caracteristici, durata de viață a acoperișului tău metalic poate fi de peste 50 de ani.

  • Rezistență mare

Datorită  rezistenței sale puternice la intemperii, temperaturi extreme, foc, apă, vânturi puternice,  ploi abundente  și mucegai, un acoperiș metalic îți va proteja întreaga casă, atât vara, cât și iarna. Cu protecția sa excelentă, acoperișul tău metalic poate rezista în timp.

  • Un acoperiș ecologic care oferă un raport calitate-preț bun

Cu durabilitate lungă, rezistență puternică, compoziție de material reciclat și economie de energie, acoperișul tău din țiglă metalică va fi de  calitate superioară. În plus, costurile acestui acoperiș metalic pentru casă nu sunt atât de scumpe! În orice caz, acoperișul tău metalic rămâne o  investiție profitabilă și o  alegere ecologică , în special datorită durabilității sale.

Acoperișuri metalice: ce dezavantaje?

În ciuda numeroaselor avantaje ale unui acoperiș metalic pentru casa ta, unele  dezavantaje  sunt încă de luat în considerare:

  • Zgomot pe acoperișul tău

Ploaia, grindina sau zăpada au șanse mari de a crea un  zgomot  în contact  cu acoperișurile metalice.  Pot fi resimțite efecte de percuție. Cu toate acestea, această problemă poate fi  depășită prin izolare fonică  sau cu o grosime mai mare a materialului.

  • Întreținere periodică

Metalul este mai predispus să sufere deformări din cauza impactului, precum grindina, de exemplu. Un acoperiș deteriorat poate provoca infiltrarea apei.

Prin urmare, va fi necesar să  verifici în mod regulat starea acoperișului tău și să efectuezi întreținere pentru a asigura durabilitatea și calitatea acestuia. Sfatul este să efectuezi această  întreținere de către meșteri pentru a evita riscul căderii pe acoperiș.