Atunci când este utilizată o rețea electrică trifazică, este necesar să existe anumite posturi de transformare, prin intermediul cărora, energia electrică de medie tensiune este transformată într-o energie electrică de joasă tensiune, astfel încât această energie să poată alimenta consumatorii casnici, comerciali sau industriali.

De furnizarea acestor posturi de transformare se ocupă firme specializate, așa cum este TD ProElectric, această companie ocupându-se de proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a instalațiilor de alimentare cu energie electrică.

Considerații practice pentru un post de transformare

  • Pentru a satisface creșterea cerințelor de energie electrică

Atunci când oamenii sau întreprinderile se mută într-o locație nouă, care are o infrastructură de alimentare cu energie electrică mică sau chiar inexistentă, ar putea constitui un motiv bun construirea unei stații de aprovizionare aproape de comunitate. Dacă s-ar încerca transmiterea energiei electrice de la un post de transformare aflat la distanță, s-ar pierde mai multă energie datorită încălzirii liniilor de distribuție.

  • Pentru viitorul noii generații

În cazul în care vrei să construiești o fermă eoliană sau o fermă solară, pe baza unor proiecte noi, vei avea nevoie de un post de transformare pentru a lega toate generatoarele și a le conecta la rețeaua electrică.

  • Pentru a menține cerințele de fiabilitate

Uneori, liniile noi de transmisie electrică sunt construite de dezvoltatori sau de utilitățile publice pentru a rezolva congestionarea rețelei electrice. Congestia poate apărea din foarte multe motive, prin urmare, atunci când se construiesc linii de transmisie noi, se face un efort pentru conectarea acesteia la un post de transformare existent. Când acest lucru nu este posibil, se construiește o stație nouă.

Considerații tehnice pentru un post de transformare

  • Pentru a intensifica sau coborî tensiunea de curent alternativ folosind transformatoarele

Nu trebuie să uiți faptul că o tensiune mai mare înseamnă curenți mai mici. Iar prin intermediul unui post de transformare poate fi livrată mai multă energie pentru a face o treabă bună. Tensiunile de la capătul distribuției trebuie să fie reduse pentru a putea fi utilizată energia electrică de către clienți.

Iar un post de transformare reprezintă locul ideal pentru instalarea unui transformator necesar pentru transmisia și distribuția energiei electrice.

  • Pentru a întrerupe fluxul de putere

Destul de des, o defecțiune( cum ar fi un arbore care atinge un fir sub tensiune) necesită o izolare completă a liniei electrice până la eliminarea ei. Întreruperea fluxului de putere prin simpla plasare a unor comutatoare pe linie nu va funcționa. Pentru a întrerupe în siguranță mii de amperi, va fi nevoie de întrerupătoare care pot face față unor mari cantități de curent. Aproape toate posturile de transformare conțin întrerupătoare de circuit, într-o formă care declanșează și izolează liniile de transmisie conectate la acesta.

  • Oferă suport fluxului de energie

Spre deosebire de fluxul de curent continuu, fluxul de curent alternativ trebuie să depășească nu numai impedanța rezistivă, ci și impedanța oferită de natura inductivă a diferitelor echipamente conectate la sistem. Din acest motiv, posturile de transformare au bănci de condensatoare conectate la toate cele trei faze ale liniilor electrice pentru a ușura fluxul de putere. Procedând astfel, se îmbunătățește și factorul de putere al sistemului electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here