Pandemia COVID-19 ne-a schimbat preferintele si obiceiurile. Si asta se reflecta si in modul in care ne alegem locuinta sau o renovam pe cea existenta.

Viata noastra s-a schimbat considerabil: munca de acasa a devenit inevitabila, iar importanta spatiului personal a devenit o prioritate, caci petrecem mai mult timp in casa.

Inchisi in case, multi au realizat ca au nevoie de o noua amenajare si organizare a apartamentului sau ca isi doresc sa locuiasca la casa.

Unii au lasat apartamentele pentru a se muta in casele parintilor sau bunicilor, chiar daca temporar. Ideea de a te bucura de o gradina cu flori, de un spatiu de joaca pentru copii sau pur si simplu de un gratar in aer liber a convins multi oameni sa se gandeasca de doua ori cand vine vorba de investitiile imobiliare.

In ultimul an, oamenii au investit mai mult in casele lor, inclusiv in acoperis, ferestre, in amenajarea unor zone ignorate pana acum (mansarda, garaj).

Mansarda – noul birou pe timp de pandemie

Mansarda noul birou pe timp de pandemie

In Romania, in ultimele luni, din cauza pandemiei, conform PwC Romania, 20% din companii au implementat munca la distanta pentru toti angajatii, iar 80% au implementat munca la distanta doar pentru anumite categorii de angajati.

Ce inseamna asta? Inseamna ca multi vor avea, fara indoiala, nevoie de un spatiu rezervat special pentru orele de lucru. In acest sens, organizarea casei se va schimba si se va pune mai mult accentul pe confort si functionalitate.

Avantajele transformarii mansardei in birou sunt multiple: din cand in cand, iti ridici ochii din calculator si admiri cerul; ai o stare de spirit mai buna datorita luminii naturale; obtii un nivel de intimitate ridicat.

In procesul de transformare a mansardei in spatiu de birou, decoratiunile, culorile, mobilierul sunt esentiale, deoarece vor conferi identitate spatiului si vor dicta atmosfera camerei.

Atentie! Eficienta si confortul unei mansarde depinde foarte mult si de calitatea acoperisului si a ferestrelor de mansarda. Daca acoperisul nu este corect montat si accesorizat, daca ferestrele nu sunt izolate si daca invelitoarea este foarte veche, atunci te poti trezi cu infiltratii de apa, cu mucegai sau cu disconfort termic.

Garajul, sala pentru activitatile fizice

Iarna tocmai ce si-a facut prezenta, iar pandemia ne face sa ne gandim de doua ori daca sa mergem sau nu la sala de sport. Optiunile noastre privind activitatea fizica sunt limitate. In acest context, daca dupa o zi de munca in fata calculatorului simti nevoia sa te dezmortesti si sa faci cateva exercitii fizice, cum procedezi? Ce ai zice sa improvizezi o mica sala de forta la tine in garaj? Vremurile speciale cer masuri speciale!

Ferestre mari – lumina multa

Pandemia ne-a facut mai constienti de importanta unui trai mai sanatos. Oamenii se gandesc mai mult la impactul pe care locuinta il poate avea asupra sanatatii psihice si prioritizeaza lumina naturala si accesul la natura.

Ce rol are lumina naturala asupra sanatatii fizice si psihice? S-a demonstrat ca lumina naturala creste nivelul de concentrare si de productivitate. Te simti “in ceata”? Incearca sa privesti cat mai des pe fereastra si sa te bucuri de razele soarelui de cate ori ai ocazia.

Daca vrei sa aduci lumina naturala in mansarda, atunci alege niste ferestre de dimensiuni mai mari.

Fereastrele cu dubla articulare fac parte dintr-o noua generatie de ferestre pentru mansarda. Ele vin cu doua functii separate de deschidere a cercevelei: prin articulare mediana si prin articulare superioara. Articularea superioara permite fixarea cercevelei in pozitia dorita intre 0 si 35 de grade, solutie ce mareste spatiul de utilizare al incaperii si ofera o priveliste nelimitata spre exterior. Articularea mediana permite rotirea cercevelei pana la 180 de grade, in vederea curatarii geamului exterior sau a operarii ruloului parasolar.

De asemenea, ferestrele cu dubla articulare au termoizolatie mai buna, sticla mai buna, manere de inchidere cu sistem de securizare mult mai bun.

Acoperis Sanatos – siguranta, confort termic, costuri reduse

De cand a inceput pandemia, cheltuielile cu electricitatea, apa si incalzirea au crescut deoarece am petrecut mult mai mult timp in casa.

Este momentul sa ne gandim la alternative mai durabile, cum ar fi investitia intr-o invelitoare moderna, eco-friendly sau intr-un sistem de incalzire/racire nou.

Si in privinta acoperisului casei se pune accentul pe calitate si pe rezistenta in timp. Acoperisul este, practic, primul si poate cel mai important nivel de protectie al casei! Invelitoarea trebuie sa arate bine, dar si sa functioneze eficient, pentru a reduce costurile de incalzire si racire.

Intr-adevar, inlocuirea acoperisului vine la pachet, pe langa cheltuieli, cu mult deranj.

Asa ca, pentru a nu trece iar prin aceasta experienta peste 15-20 de ani sau prin reparatii peste 1-2 ani, ar fi bine sa faci alegeri intelepte din prima.

Cand achizitionezi un acoperis realizat cu tigla metalica, ti se promite, de asa-zisi „experti”, ca va rezista 50 de ani. Dar, durata de viata a unui acoperis este influentata: 50% de alegerea tiglei metalice si 50% de accesorizarea corecta a sistemului de acoperis.

Majoritatea tiglelor metalice au doua focare de coroziune din cauza carora acoperisul va fi invadat de rugina in maximum 20 de ani de cand a fost montat.

Mai mult:

  • daca nu alegi o folie anticondens corecta, risti sa schimbi tot acoperisul pentru ca aceasta s-a degradat
  • risti sa ai infiltratii in casa, chiar daca afara nu ploua sau nu ninge, daca nu ventilezi acoperisul
  • risti sa te trezesti cu acoperisul in curte, daca nu ai folosit cuiele corespunzatoare la fixarea sipcii de lemn.

Daca vrei sa afli toate secretele unui acoperis Sanatos, care sa reziste pe bune peste 50 ani, da click aici https://acoperisuri.info/tigla-metalica-acoperis-sanatos/

Vei afla tot ce ai nevoie pentru a fi sigur ca iei o decizie in deplina cunostinta de cauza si ca vei fi 100% sigur ca vei beneficia de un acoperis durabil, performant, sub care sa dormi linistit.