Organizarea unei piscine într-o casă la curte nu este atât de dificilă dacă cunoști principiile de bază ale instalării sale. În primul rând, trebuie să decizi exact ce fel de piscină îți dorești: de interior sau de exterior. Piscinele interioare sunt construite în spațiul din casă și uneori pentru acest scop se folosește o extensie specială sau piscina se plasează direct în subsol, creând un design unic. Principalul lucru care trebuie să funcționeze bine, este ventilația și rezervorul în sine să nu fie amplasat în imediata apropiere a dormitorului.

Piscina într-o casă ar trebui să fie amplasată într-un loc convenabil și desigur, fiind necesar să se rezolve problema locației în etapa de proiectare, dacă aceasta există. De asemenea, este necesar să se determine dimensiunea și forma viitorului bazin, având grijă de comunicații și de instalarea ventilației. Procesul de construcție în sine durează mai mult de o lună pentru a fi finalizat și poate fi împărțit în mai multe etape principale, care trebuie incluse în planul de construcție: săpat groapa, instalarea bazinului și instalarea sistemului de filtrare.

Piscinele în aer liber sunt populare, dar folosirea lor nu este posibilă decât numai în timpul sezonului cald. În plus, acestea au adesea nevoie de reparații și de măsuri de susținere.

Tipuri de piscine: preaplin și Skimmer

De asemenea, este important să alegi tipul de piscină. De regulă, vorbim despre două dintre ele: preaplin și Skimmer. Diferența dintre aceste două tipuri de bazine este evidentă, ele diferind atât în design, cât și în metoda de colectare a apei. Primul tip are cea mai bună funcție de purificare a apei, conducând-o de-a lungul jgheaburilor speciale. Apa intră în ele, se mișcă peste margini, apoi se curăță și se încălzește și intră din nou în bazin. Această metodă este ideală pentru bazine mari, instalate în subsol.

În ceea ce privește tipul skimmer, acesta este cel mai comun tip de piscină instalat într-o casă privată. Apa intră printr-o gaură și iese prin cealaltă. În acest sens, nivelul său nu depășește marginile rezervorului și este ținut la o distanță de 15 cm de acesta. Tipul de filtrare este potrivit atât pentru piscine în aer liber, cât și pentru cele montate în interior. Piscina, de regulă, este realizată din beton, dar designul său poate fi absolut orice. Poți decide singur ce fel de finisare să aplici, astfel încât aceasta să se potrivească cu interiorul casei, chiar dacă vorbim despre un subsol.

Se construiește conform proiectului

Este important să se acționeze conform proiectului și să nu afecteze fundația sau clădirea.Piscina trebuie amplasată pe o suprafață aplatizată în două etape, așezând o plasă întărită între straturile de beton. Specialiștii vor crea chiar și o impermeabilizare, deoarece absența acesteia poate strica întreaga construcție. Aceeași lucrare sau chiar construcție trebuie executată încă de la început, deoarece, dacă locul este ales în mod incorect, de exemplu în apropierea apei subterane sau a copacilor, toți acești factori pot strica piscină și elementele de design, chiar dacă aceasta se află amplasată în subsol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here