Radiatoarele din aluminiu sunt primele care „îndrăznesc să intervină” asupra monopolului caloriferelor din fontă. La sfârșitul secolului XX, caloriferele din aluminiu erau apreciate și au început să fie instalate din ce în ce mai mult în casele al căror sistem de încălzire, nu depinde de rețeaua centralizată de încălzire.

Radiatoare din aluminium – Avantaje

Radiatoarele din aluminium sunt ușoare, ceea ce înseamnă că pot fi fixate chiar și pe pereții de gips-carton, permit utilizarea termostatelor pentru a controla temperatura, ceea ce este posibil datorită inertității termice scăzute (se răcesc rapid și se încălzesc la fel de repede), designul secțional îți permite să realizezi orice lungime necesară, prețul scăzut al radiatoarelor de încălzire din aluminium și design-ul estetic.

Caracteristici ale funcționării radiatoarelor din aluminiu

Dacă decizi să cumperi radiatoare de încălzire din aluminiu, atunci te sfătuim să asculți recomandările noastre. Atunci când este instalat într-un sistem cu echipamente de cupru, conținutul de gaz va crește, ceea ce va determina creșterea presiunii în sistem. Pentru a evita un astfel de efect, este suficient să instalezi o gură de aer automata. Dacă pH-ul apei este mai mic de 7, atunci ar trebui să fie instalate cartușe speciale în sistem, ceea ce va permite revenirea durității apei la normal. Colectarea a mai mult de 16 elemente este considerată impracticabilă, deoarece în acest caz radiatorul nu se va încălzi complet, ceea ce înseamnă că eficiența termică nu va fi maximă. Radiatoarele din aluminiu au astăzi o gamă largă de avantaje, fiind mai rațional să cumperi din magazinul nostru online ekoinstal.ro, care este de încredere.

Radiatoare din aluminiu pentru casă

Un radiator din aluminiu este un mediu de încălzire fiabil, cu o putere termică mare, constând din secțiuni individuale. Acestea sunt instalate în principal în sistemele de încălzire a apei dintr-o casă privată, apartamente și spații de birouri. Radiatoarele sunt foarte ușoare, greutatea medie este de aproximativ 1,5 – 2 kg, iar grosimea peretelui nu depășește 4 mm. Fiabilitatea ridicată și prețul atractiv pentru radiatoarele din aluminiu le fac alegerea numărul unu în România.

Atunci când se proiectează încălzirea centrală, se folosesc în principal radiatoare din aluminiu. Pentru a conecta secțiunile la un sistem de încălzire comun, se utilizează mameloane speciale pentru etanșare. Funcționalitatea ridicată le-a făcut să fie cele mai populare modele de pe piața echipamentelor de încălzire. Datorită conductivității termice bune a materialului, acestea prezintă rate ridicate de eficiență a transferului de căldură. Dispozitivele din aluminiu sunt proiectate în așa fel încât să poată tolera cu ușurință supratensiuni interne destul de mari ale lichidului de răcire.

Avantajele radiatoarelor din aluminium

Principalul avantaj al elementelor din aluminiu este dimensiunea și greutatea reduse, aspectul estetic, eficiența bună. Principalul dezavantaj este considerat posibilul aspect al coroziunii, dar datorită dezvoltării tehnologiilor și prelucrării speciale a materialului, șansa apariției acestuia scade în fiecare an. În comparație cu radiatoarele din fontă, atunci când temperatura elementului de încălzire se schimbă, elementele schimbă gradul de încălzire în doar câteva minute (inerție termică mică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here