Cabina de duș este o opțiune excelentă pentru a economisi spațiul băii. Paravanele de duș realizate prin metoda de construcție la nivelul pardoselii pot fi placate cu dale sau mozaicuri și arata vizual foarte restrâns, fără să reducă spațiul. O înălțime puțin mai mare oferă șansa de a ascunde comunicațiile dacă nu există nicio modalitate de a le așeza în podea. Duzele de apă montate pe perete pot fi montate la diferite niveluri, în funcție de înălțimea tuturor membrilor familiei, chiar și a celor mai mici. Unii producători au opțiuni de a transforma cabina într-o adevărată saună, fiind finisată cu materiale speciale și dotată cu sisteme de control. Deci, este destul de posibil să te relaxezi la duș.

Cabine de duș – Caracteristici

Magazinul online goodbath.ro oferă diverse tipuri de cabine de duș, dotate cu tot felul de funcții suplimentare. Pentru a face alegerea corectă, este important să se ia în considerare o serie de parametri, fiabilitatea producătorului și designul produsului. La prima vedere este destul de dificil să evaluezi toate caracteristicile și să cumperi instalații sanitare potrivite. Toate modelele fabricate sunt împărțite în două mari categorii: deschise și închise, evidențiate de un alt tip de cabine de duș combinate. Cea mai simplă opțiune este cabina de duș care se integrează cel mai bine în spațiul băii. Trăsătura comună este absența acoperișului. De obicei, cabinele de duș sunt integrate pe colțul băii, mai rar pe zona de perete.

De ce ai nevoie de un paravan de duș?

Un paravan de duș acoperă doar o parte a băii, de unde și numele său. Este potrivit pentru cei care fac un duș delicat, fără a stropi prea multă apă, precum și pentru cei care nu suportă spațiile închise. Paravanele de duș au cel mai adesea un profil pe doar două laturi, care sunt atașate de perete și cădiță. Există și modele sofisticate ale paravanului de baie, constând din mai multe părți. Cu ajutorul lor, poți îngrădi spațiul dușului, de exemplu, de la capăt și parțial din lateral.  Dacă cădița ta este adiacentă cu pereții de pe cele trei laturi, este logic să instalezi un paravan de duș de perete pe toată lungimea băii. Acesta din urmă, astfel, se transformă într-un fel de duș. Paravanul de duș nu are uși, dar dacă este montat pe un format de trei pereți poate fi batant.

Paravane de duș – Tipuri

Paravanele de tip acordeon sunt foarte convenabile dacă baia are o configurație non-standard. Sunt formate din panouri (de la unu la cinci), articulate. Acordeonul este ușor de îndoit și întins, de asemenea. În funcție de numărul și dimensiunea secțiunilor, ecranul poate acoperi întreaga baie sau o parte din ea. Principalul dezavantaj al designului este fiabilitatea redusă, deoarece cea mai mare parte a sarcinii cade pe balamalele fixate pe perete. La instalarea paravanelor de duș ar trebui să măsori de șapte ori. Precizia este esențială atunci când instalezi modele fixe. Pereții din apartamente sunt adesea inegali și chiar și o ușoară abatere de la verticală va provoca distorsiuni semnificative ale panourilor. Prin urmare, este mai bine să alegi un model cu balamale reglabile sau standuri speciale.