Sistemele de incalzire sunt sisteme complicate si, deoarece exista atat de multe tipuri diferite, este nevoie de ore de cercetare pentru a afla cum functioneaza. Multi oameni sunt constienti de modul in care functioneaza un sistem de incalzire centrala, dar multi nu sunt familiarizati cu modul in care functioneaza un sistem de gaz.

Sisteme centrale de incalzire vs sisteme de caldura pe gaz

Incalzirea centrala isi obtine sursa de energie dintr-o varietate de locuri diferite, inclusiv combustibili solizi (cum ar fi lemnul), apa / abur, petrol si alte lichide, electricitate, pompe de caldura si gaze naturale. Cele mai frecvente forme de incalzire centrala sunt electricitatea si gazul, deoarece acestea sunt cele mai usor de intretinut. Un incalzitor cu gaz pur si simplu ia gaze naturale si le arde pentru a produce caldura. Aceasta inseamna ca devin mult mai fierbinti decat alte sisteme.

Sistemele centrale de incalzire pe gaz folosesc gaz natural pentru incalzirea locuintelor. Prefer cu tarie utilizarea gazului natural spre deosebire de un sistem normal de incalzire centrala, deoarece este confortabil, convenabil, fiabil si mai eficient. Caldura care provine din gazele naturale este mai sigura atat pentru functionarea centralei termice pe pe gaz in condensatie, cat si pentru sanatatea celor din jur. Aerul din sistemele de aer fortat este de aproximativ 120 pana la 140 de grade. Aerul dintr-un sistem central este de doar aproximativ 85-95 de grade. Aerul este capabil sa incalzeasca o camera, dar este mai mic decat temperatura medie de 98,6 grade.

Sistem de aer fortat

Cel mai comun tip de sistem de incalzire pe gaz este sistemul de aer fortat. Acest sistem foloseste un arzator cu gaz natural pentru a incalzi aerul. Sistemul special functioneaza aducand aer rece in sistem, care este apoi mutat catre un schimbator de caldura care incalzeste aerul. Aerul este apoi impins afara de un suflant sau ventilator prin sistemul de conducte al casei. O teama pe care am avut-o cu privire la incalzirea cu gaz este emisia de CO in casa mea. Cu toate acestea, o zona de aerisire este ideala intrucat reuseste sa impinga pierderile de gaze in exterior in asa fel incat sa nu afecteze sanatatea dumneavoastra si a celor dragi. Acest lucru elimina necesitatea unui cos de fum sau o captuseala care functioneaza similar cu un cos de fum.

Sistem pe baza de apa

Sistemele pe baza de apa folosesc o centrala pe gaz pentru incalzirea locuintelor. Centrala este cea mai importanta parte a acestui sistem special, intrucat din cadurl acesteia pornesc toate comenzile, si implicit este degajata cantitatea de caldura necesara pentur incalzirea intregii locuinte. Acest sistem foloseste centrala pentru a crea apa fierbinte sau abur care este apoi circulat prin conducte. In general, functia centralelor este de a degaja caldura atat prin calorifere, cat si de a incalzi apa rece. Aceste sisteme pot utiliza diferite moduri de a crea caldura, inclusiv radiatoare, sisteme de podea. Radiatoarele pot fi pornite sau oprite complet, deoarece fie au apa fierbinte care curge prin el, fie nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here