Trimiterea de invitații botez depinde adesea de data nașterii bebelușului și de perioada preconizată. Într-adevăr, dacă vrei să organizezi în timpul verii petrecerea de botez a copilului tău, riști să participe la botez mult mai puțini oameni decât primăvara sau toamna. Oamenii sunt în vacanță în aceste momente. În acest caz, este, prin urmare, necesar să se prevină în prealabil, suficient de bine, când vei organiza botezul și când să trimiți invitațiile de botez.

Pentru a trimite invitația de botez, fii atent la date

Dacă dorești ca bebelușul să fie botezat între lunile martie și iunie, tot ce trebuie să faci este să trimiți invitația de botez cu o lună și jumătate înainte de data stabilită pentru ceremonie. Planifică să soliciți un răspuns de participare suficient de aproape de data respectivă de la persoanele care participă la botez. Dacă alegi ca să botezi copilul în toamnă sau iarnă, le poți trimite inivtații de botez cu o lună înainte. Acest lucru va fi mai mult decât suficient, dar cere un răspuns la fel de rapid pentru a-ți gestiona mai bine organizarea evenimentului. Dacă ai decis să îi faci botezul copilului la mijlocul verii, cu siguranță va fi mai plăcut dacă intenționezi o petrecere în aer liber, dar va trebui să fie făcută mult mai devreme. În lunile iulie și august, oamenii sunt în vacanță și își rezervă adesea locul de vacanță cu câteva luni mai devreme. Deci, pentru acele luni, planifică să trimiți invitațiile cu trei-patru luni mai devreme, începutul lunii aprilie fiind cel mai frecvent. Chiar dacă o faci la acea dată, unii oameni încă nu vor putea veni. În plus, dacă trebuie să rezervi o cameră, amintește-ți că vara, între nunți și alte ceremonii, este foarte dificil să găsești un loc unde să primești oaspeții din alte părți.

Avertizează nașul și nașa înaintea celorlalți

Când dorești să organizezi un botez, trebuie să anunți nașul și nașa înaintea celorlalți oameni pe care dorești să îi inviți. Aceste două persoane sunt esențiale și, prin urmare, trebuie să fie disponibile la data aleasă.

Anunță-i pe cei dragi suficient de devreme

Cei foarte apropiați trebuie, de asemenea, informați despre data botezului în același timp cu nașul și nașa. Fie că sunt părinții tăi, cei ai soției, mătușile și unchii tăi sau cei mai buni prieteni, toți acești oameni au obligații zilnice și cu siguranța nu vor să lipsească la acest eveniment important din viața ta. Desigur, poți afla direct și chiar îți poți amâna data, iar toti cei invitați să poata lua în considerare aceasta dată, astfel încât toată lumea să fie împreună. Deci, pentru a rezuma, nașul și nașa, precum și cei foarte apropiați trebuie informați cu trei până la patru luni înainte de data botezului. Dacă unul dintre ei nu poate veni, îți permite să muți data înainte sau înapoi cu o săptămână sau două. Pentru cei care nu sunt atât de apropiați, trimite-le invitația între șase săptămâni și o lună înainte de ceremonie, dacă ețti în afara sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here