Scurgerile din baie pot fi o adevărată bătaie cap dacă nu funcționează corespunzător. De obicei, problemele apar atunci când există păr sau alte reziduuri care blochează drenajul. Pentru a evita astfel de probleme, ar fi indicat să ai un program regulat de întreținere. Așa cum probabil ți-ai imaginat, prevenția este mai puțin costisitoare decât orice reparație. Prin urmare, iată câteva aspecte de care să ții cont pentru a asigura o bună funcționare a scurgerilor:

  • Fă primii pași pentru a preveni înfundarea scurgerilor

Primul pas în prevenirea scurgerilor înfundate constă în verificarea lor. De fapt, acesta este și o sarcină de rutină. Asigură-te că cel puțin o dată pe lună verifici eventualele blocaje. De obicei, cele mai multe reziduuri se află în sifon pardoseală duș.

  • Folosește o protecție de scurgere

Pentru a reduce cantitatea de reziduuri ce se scurg prin sifon, folosește o sită cadă păr. Poate fi din metal sau plastic, are formă asemănătoare unui grătar și se atașează deasupra sifonului pentru a colecta părul și alte resturi.

O astfel de sită este eficientă mai ales atunci când ai un animal de companie căruia îi cade blana la spălare.

  • Folosește soluție specială pentru curățare a instalațiilor

Pe piață se găsesc diverse tipuri de soluții de curățare a scurgerilor și instalațiilor. Pur și simplu torni soluția cumpărată în canalul de scurgere, o lași puțin timp să acționeze conform indicațiilor de pe ambalaj, după care dai drumul la apă să se curețe. Poți repeta procesul o dată la câteva luni.

Sfat: pentru a evita orice fel de coroziune a conductelor, îți recomandăm să alegi o soluție de curățare care conține ingrediente cât mai naturale.

  • Folosește apă fierbinte în mod regulat

Una dintre cele mai ușoare modalități de a menține scurgerea într-o formă cât mai bună constă în clătirea cu apă fierbinte. Apa fierbinte ajută uleiurile din produsele de igienă să se scurgă mai bine, mai degrabă decât să se acumuleze pe suprafața interioară a țevilor.

  • Folosește o pompă de desfundat atunci când scurgerilor sunt blocate

Vei găsi în magazinele de profil diverse ustensile cu ajutorul cărora să cureți scurgerile din baie. Spre exemplu, pompa de desfundat se fixează deasupra sifonului de la duș și se apasă cu putere asupra ei. E necesar să fie acoperită în totalitate, pentru a nu permite aerului să iasă spre exterior. Prin mișcări de aspirație, scurgerile se vor curăța mai ușor și în timp record.

  • Lasă un profesionist să-și facă treaba!

Dacă te confrunți cu o problemă de scurgere și nu ești sigur cum să procedezi, cel mai bine este să apelezi la serviciile unui profesionist. El va ști întotdeauna care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze astfel încât să remedieze problema.

Cum îți dai seama că există probleme de scurgere?

Îți vei da seama că există probleme de scurgere atunci când drenajul apei este lent. Acest lucru se datorează țevilor sau sifonului înfundat. În acest sens, nu uita să arunci o privire o dată la ceva timp asupra sifonului de la duș.

Un alt semn că al scurgerilor problematice constă în apariția mirosurilor neplăcute. Aceste mirosuri apar atunci când există reziduuri acumulate în sifon pardoseală duș sau în scurgerea de la chiuvetă.

Dacă simți în propria baie mirosuri ciudate sau observi că apa nu se mai scurge așa cum o făcea cândva, folosește o soluție de curățare din comerț sau una preparată în casă (pasă de bicarbonat de sodiu cu lămâie sau oțet) pentru a curăța scurgerile. De altfel, nu uita să pui o sită cadă păr pentru acumularea resturilor.