De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. La fel ca aurul lichid și chiar mai dulce decât zahărul, mierea este compusă în principal din fructoză și glucoză, precum și din numeroși polifenoli flavonoizi, dar și enzime, minerale, aminoacizi și, desigur, vitamine și proteine.
Iată de ce mierea de albine nu ar trebui să lipsească din nicio casă și de la nicio masă. Iar dacă apreciați tratamentele de îngrijire și înfrumusețare naturale, aflați că mierea de albine se poate adăuga în compoziția măștilor pentru păr, se poate folosi ca exfoliant blând pentru față, dar și ca exfoliant pentru întregul corp, mai ales dacă veți adăuga o mână de zahăr brun și câteva picături de ulei esențial de înaltă calitate. Aurum Noble Honey este dedicat mierii de albine, iar gama sa de produse este cât se poate de cuprinzătoare și creativă. Dacă doriți să suprindeți persoanele dragi cu cadouri delicioase, atunci produsele din miere Aurum Noble Honey vor aduce un zâmbet pe chip și vor contribui la o sănătate mai bună.
5 beneficii ale consumului de miere de albine
Proprietățile vindecătoare ale mierii sunt cunoscute de mii de ani, dar iată doar 5 motive pentru care mierea de albine românească este de nelipsit din cămările noastre:
Calmează durerile în gât. Mierea ajută la reducerea disconfortului și durerilor în gât. În plus, studiile au constatat că mierea poate ameliora simptomele de răceală și tuse pe timp de noapte la fel de bine sau chiar mai bine decât medicamentele.
Calmează iritația stomacului. Încă din cele mai vechi timpuri, mierea era folosită ca remediu natural pentru ulcerul stomacal.
Calmează iritațiile pielii. Când este aplicată local, mierea poate calma iritațiile pielii.
Vindecă rănile și arsurile. Mierea creează o barieră protectoare care încurajează vindecarea și care previne infecțiile.
Îmbunătățește sănătatea intestinală. Se consideră că mierea este un prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește probioticele care trăiesc în intestinul nostru, contribuind astfel la un microbiom sănătos.
Mierea de albine – un foarte puternic agent antibacterian
Deoarece compoziția sa îi oferă proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, mierea de albine este considerată un veritabil leac pentru aproape orice durere sau disconfort. Potrivit cercetătorilor, mierea conține o enzimă care produce un peroxid de hidrogen care distruge germenii. Drept urmare, mierea este un agent antibacterian care a fost folosit de secole atât intern, cât și extern. Tot cercetătorii spun că importanța medicinală a mierii de albine a fost documentată din cele mai vechi timpuri și se știe acum cu siguranță că mierea deține proprietăți antimicrobiene și de vindecare a rănilor. Egiptenii foloseau miere de albine pentru conservare și mumificare, iar borcanele cu miere găsite în morminte vechi de mii de ani sunt încă perfect intacte. Există și o explicație, și anume pH-ul scăzut al mierii, cuprins între 3 și 4,5, elimină bacteriile care ar putea duce la descompunerea celulară. În plus, conținutul ridicat de zahăr al mierii inhibă dezvoltarea microbiană, accelerează vindecarea rănilor și a arsurilor și facilitează recuperarea după afecțiuni, de la infecții ale tractului urinar la gastrită cronică și ulcere. Populațiile grecești, egiptene, indiene și chineze au folosit mierea de albine timp de milenii pentru a trata boli, răni și cicatrici, precum și pentru întârzierea îmbătrânirii. În timp ce mierea are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor la nivel intern, specialiștii în dermatologie afirmă, de asemenea, că utilizarea mierii menține pielea tânără și întârzie formarea ridurilor.