La fel ca multe accesorii pentru fumat, curățarea unei hookah este necesară. Acest lucru elimină reziduurile care pot mucegăi sau pot oferi o experiență de gust slabă în sesiunile viitoare. Pe de altă parte, cu cât o narghilea este mai curată, cu atât durata sa de viață va fi mai lungă! Când să îți cureți narghileaua? Ce unelte/ accesorii sunt necesare? Iată un mic ghid explicativ complet care te va însoți pe parcursul acestui articol.

Curățarea narghilelei: instrucțiuni de utilizare

Pentru a-ți curăța narghileaua sau hookah, este esențial să o dezasamblezi complet. Te rugăm să reții, dacă ești un începător că este indicat să fotografiezi echipamentul tău înainte și în timpul dezasamblarii, astfel încât să îți poți reasambla shisha fără probleme!

Odată dezasamblat, golește conținutul narghilelei (tutun, fructe etc.). Umple chiuveta sau un lighean cu apă foarte fierbinte și adăugă detergentul concentrat conform instrucțiunilor de pe produs. Se lasă la macerat 5 până la 10 minute. În mod normal nu este necesară folosirea periilor, daca shisha este curățată regulat.

În absența unor produse specifice, este posibil să se utilizeze lichid de spălat. Mai puțin puternice, periile vor fi, prin urmare, utile pentru a elimina pereții de melasă sau alte reziduuri. Pentru persoanele care nu doresc să folosească produse, oțetul alb diluat în apă face minuni și el! Folosește întotdeauna doar apă fierbinte pentru a-ți curăța narghileaua. Pe de o parte, aceasta este mai eficientă în îndepărtarea depunerilor și, pe de altă parte, evită șocurile termice.

De asemenea, este necesar să te gândești și la curățarea „pieselor mici” precum țeava (dacă este lavabilă!), precum și a îmbinărilor. Pentru aceasta, un pic de apă și săpun ar trebui să facă treaba. Lasă fiecare accesoriu să se usuce pe o chiuvetă sau șterge-l cu o cârpă curată. Odată ce fiecare bucată este uscată, este timpul să-ți asamblezi din nou narghileaua pentru a te bucura de următoarea sesiune!

Ce accesorii sau produse sunt necesare pentru a curăța unei narghilele?

Pentru a-ți curăța o narghilea, este necesar să cumperi din magazinele de narghilea câteva accesorii esențiale:

  • O perie clasică pentru curățarea vasului
  • O perie lungă și subțire pentru curățarea tubului
  • Un produs de curățare concentrat (detergent de portocale) sau o pudră de curățare

Periile sunt destul de specifice. Într-adevăr, o perie simplă nu îți va permite să îți freci corect shisha. Pe de altă parte, sunt recomandate produsele de curățare, deoarece îndepărtează depunerile și reziduurile fără efort (sau aproape).

Când să îți cureți narghileaua?

Este recomandat să cureți narghileaua după fiecare sesiune, când echipamentul s-a răcit. Mai multe motive pentru aceasta:

  • Partea estetică: narghileaua ta va fi curată, fără reziduuri sau urme încăpățânate
  • Partea curată: o narghilea spălată evită proliferarea microbilor sau germenilor
  • Partea de utilizare: plăcerea de a fuma o narghilea curățată este mult mai plăcută decât atunci când echipamentul tău este murdar sau aglomerat cu reziduuri.

După cum ai înțeles, curățarea regulată este așadar mai mult decât necesară pentru binele narghilelei tale, dar și al tău!