Curățenia de primăvară reprezintă o tradiție în cultura românească, care se moștenește de zeci de ani. În trecut, acest moment coincidea cu perioada dinaintea Paștelui, iar oamenii își văruiau casele, spălau covoarele și lustruiau geamurile pentru a se bucura de marea sărbătoare. În zilele noastre, oamenii au păstrat obiceiul, însă lucrurile au evoluat și curățenia se face diferit.

Curățenia generală în baie și bucătărie

După perioada lungă de iarnă, în care ți-ai petrecut majoritatea timpului în casă, este momentul să profiți de vremea frumoasă și să faci faimoasa curățenie generală. Pentru a putea curăța eficient, mai ales în baie și în bucătărie, este nevoie să îți procuri cele mai eficiente produse de curățenie pentru casă. Iată o listă de produse care nu trebuie să îți lipsească niciodată:

  1. Soluție detartrantă pentru înlăturarea calcarului. Atât în baie, cât și în bucătărie, după o perioadă mai lungă de utilizare, se depune inevitabil calcar pe suprafețele care întră în contact cu apa în mod frecvent. Pentru a putea face curățenie rapid și eficient, este indicat să ai întotdeauna la îndemână un detartrant puternic, dar care să nu degradeze materialele;
  2. Degresant pentru bucătărie. Această soluție de curățare nu trebuie să lipsească în niciun moment din casa ta. Este indicat să alegi un produs eficient, cu care să poți curăța grăsimea arsă de pe toate suprafețele. De asemenea, optează pentru acela care conține spumă activă și care nu atacă garniturile. Dat fiind faptul că astfel de soluții sunt foarte puternice, este recomandat să porți mănuși de protecție pe parcursul utilizării.
  3. Gel pentru desfundarea țevilor. Când faci curățenie generală în baie și bucătărie, nu uita de țevi, chiar dacă nu sunt înfundate. Este ideal să le cureți regulat pentru a preveni situațiile neplăcute în momente nepotrivite. Folosind frecvent un gel pentru desfundarea țevilor, le păstrezi curate și nu riști emanarea mirosurilor neplăcute în baie sau în bucătărie.

Curățarea parchetului și a pardoselii

Curățarea parchetului și a pardoselii nu este o activitate străină nimănui și nici nu reprezintă o activitate pe care o faci ocazional. Ce este diferit atunci când faci curățenia de primăvară? Ei bine, atunci când „dai casa peste cap”, este bine să nu treci nimic cu vederea. Din acest motiv este indicat să cureți podeaua cu o soluție specială, menită să întrețină și să restaureze parchetul.

În cazul podelelor acoperite cu gresie, este indicat să folosești o soluție care îi redă strălucirea și maschează zgârieturile fine.

Pentru mochete sau covoare, folosește o spumă de împrospătare, dacă acestea nu sunt foarte murdare. În caz contrar, optează pentru un șampon pentru mochete și covoare , care te va ajuta să scoți petele dificile și nu va strica țesătura.

Curățarea geamurilor

Pentru multe dintre gospodine, curățarea impecabilă a geamurilor poate fi o adevărată provocare. Adevărul este că dacă nu folosești un produs de calitate, nu vei scăpa niciodată de urme și pete. În schimb, dacă utilizezi produsul potrivit, spălatul geamurilor poate deveni cu adevărat distractiv. Pentru rezultate fără efort, încearcă soluția de curățare geamuri Starwax.

Aceasta este ideală pentru curățarea ferestrelor, obiectelor din sticlă, a oglinzilor, precum și a ecranelor TV și monitoarelor. Produsul curăță rapid și în profunzime chiar și suprafețele foarte murdare. Nu lasă dungi și întârzie formarea petelor de apă de ploaie, prin crearea efectului de alunecare a stropilor. De asemenea, acesta nu lasă urme, datorită agentului puternic de curățare și elimină praful eficient. Pentru rezultate impecabile, este indicat să folosești o cârpă din microfibră, care nu lasă scame. Pentru locurile greu accesibile, se recomandă utilizarea unui ștergător special de geamuri, de preferat este să fie telescopic.