Camera unui copil te întoarce cu gândul în copilărie, descoperi cele mai frumoase și pure culori, admiri mobilierul în miniatură ce găzduiește hăinuțe mici, creioane colorate, cărți cu povești fantastice și jucării. Nu este de mirare faptul că atunci când pășești în camera unui copil parcă intri într-un tărâm pastelat și fermecat. Iar partea și mai frumoasă este că, de când s-a descoperit tapetul, poți să creezi povești cu adevărat grăitoare pe pereții camerei.

 Cum decorezi cu tapet camera de copii?

Tapetul pentru camera de copii este una dintre cele mai potrivite opțiuni dacă ești în căutarea unor modele deosebite și unice pentru a crea un spațiu de poveste în camera celui mic.

  • Unul dintre cei mai întâlniți pereți decorați cu tapet într-o cameră de dormit este peretele pe care este așezat patul. Acest perete, chiar dacă are o piesă de mobilier pe el este suficient de liber pentru a putea fi văzut aproape în întregime modelul tapetului.
  • Peretele cu fereastra arată foarte bine tapetat. Chiar dacă este unul dintre pereții unei case cel mai dificili de decorați, în cazul în care optezi pentru un montaj făcut de specialiști, fâșiile de tapet se vor îmbina perfect.
  • Tavanul camerei este un mod inedit de a folosi tapetul cu imaginație. Un model cu cerul de seară înstelat sau unul ce simbolizează calmul cerului albastru cu norișori pufoși, păsări sau crengile unui copac înflorit sunt numai câteva dintre designurile de tapet care arată fantastic pe tavan.

Acestea sunt doar câteva din metodele clasice de amenajare a dormitorului celui mic. Dacă vrei ceva și mai deosebit, poți alege elemente din tapet pe care să le încadrezi într-o ramă, te poți juca cu alăturarea mai multor oglinzi, poți așeza din loc în loc polițe sau poți tapeta piesele de mobilier, cum ar fi tăblia patului sau ușile dulapului de haine.

Ce colecții de tapet kids sunt în tendințe?

Moda își spune cuvântul și în ceea ce înseamnă modelele de tapet pentru copii atunci când ne gândim la un model anume, o gamă de nuanțe sau de stiluri. În funcție de desenele preferete ale celui mic, de pasiuni sau de personalitate, tapetul pentru copii îți pune la dispoziție atât de multe stiluri în gama colecții de tapet kids încât cu siguranța îl vei găsi pe cel pe care îl vizualizai în gândul tău.

  • Zâne din povești care coboară din florile imense și care presară praf magic pentru un somn liniștitor deasupra patului este un model pe care cu siguranța micuțele fetițe îl vor îndrăgi.
  • Imagini din natură, precum un curcubeu printre norișori pufoși, flori, fluturi sau peisaje sunt la mare căutare pentru decorarea camerei copilului.
  • Peisajele din savană cu lei simpatici, girafe haioase și maimuțe jucăușe pot fi așezate fără probleme atât în camera unui băiețel, cât și în a unei fetițe.
  • În funcție de pasiuni poți alege harta lumii, portative muzicale, litere și cifre, constelații sau sistemul solar, tapete care sunt nu numai frumoase, dar și educative.
  • Dacă îți dorești desenul animat preferat al copilului sau secvențe din cartea lui favorită, poți apela la serviciile unei firme ce realizează tapete personalizate la comandă. Micul Prinț, Marry Poppins sau Winnie the Pooh sau orice altceva pot să însuflețească pereții camerei copilului.

În ceea ce privește culorile, cele mai întâlnite nuanțe folosite în crearea tapetelor pentru copii sunt variantele pastelate de roz, mov bej, gri, bleu sau verde, care transmit liniște și calm și care ajută copilul să se relaxeze și să se concentreze.

Nu lăsa monotonia să își pună amprenta pe pereții camerei copilului tău! Cu ajutorul tapetului vei găsi fără niciun dubiu modelul ce va stârni fascinație și imaginație, indiferent de vârsta pe care o are copilul tău.