Modul în care fiecare persoană alege să-și decoreze baia este o chestiune de preferință personală. În majoritatea cazurilor, oamenii vor avea un stil similar care rulează în toată casa lor. Însă pentru fiecare temă de design interior, există câteva reguli de bază de proiectare pe care ar trebui să le urmăm.

Dacă ești un fan al stilului minimalist, atunci probabil îl vei aplica și în baia ta. Vorbim de acel aspect elegant, modern și ordonat, fără zorzoane inutile.

O baie complet albă

Realizarea aspectului minimalist în propria baie va fi imposibilă dacă alegi să ai mobilierul în verde-avocado sau roz întunecat. Cea mai importantă caracteristică a oricărei băi minimaliste este culoarea albă pentru mobilier. Înlocuirea căzii, chiuvetei și toaletei reprezintă cea mai importantă cheltuială dacă renovezi o baie de la zero. Cu toate acestea, merită cheltuielile, deoarece culoarea albă va crește valoarea proprietății și va îmbunătăți dramatic aspectul general al băii.

O schemă de culori neutre

Stilul minimalist ”spune” că o schemă de culori neutre este esențială pentru o baie minimalistă. Albul este cea mai tipică opțiune pentru această temă, deși nuanțele de bej, gri și crem pot funcționa la fel de bine. O altă opțiune este să alegi o temă monocromă, alb-negru. Cu toate acestea, evită să folosești mai mult de două culori, altfel se va diminua aspectul minimalist pe care încerci să-l obții.

Linii curate

Aspectul minimalist se traduce în linii curate prezente în toate camerele din casa ta. Uită de atingeri ornamentate și finisaje decorative, deoarece acestea sunt asociate mai mult cu stilurile tradiționale. Pentru a atinge stilul minimalist în amenajare, baia, mobilierul, corpurile de iluminat și accesoriile decorative trebuie caracterizate fie de linii drepte, fie de curbe netede. Există o mulțime de modele contemporane pe care le poți alege pentru baie, care sunt ideale pentru o temă minimalistă de design interior.

Corpuri de iluminat moderne

Stilul minimalist este unul modern, deci ar trebui să optezi pentru corpuri de iluminat moderne. Modelele de corpuri de iluminat tradiționale nu funcționează cu această temă. Cele mai bune opțiuni pentru o baie minimalistă sunt corpurile de iluminat cromate și cu un design contemporan. Evită modelele fanteziste precum candelabre și alege corpuri de iluminat cu aspect modern, care să fie proporționale cu dimensiunea camerei și adecvate pentru utilizarea în baie.

FEELLS.COM, UN SPAȚIU CARE TRĂIEȘTE PRIN TINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here