Gradina utila este ca o extensie a casei, un loc in care iti poti petrece timp singur sau cu alte persoane. Multi proprietari de case nu pun mare accent pe amenajarea gradinii ca un loc util, desi aceasta ar putea fi o investitie foarte buna in imagine.

Gradina poate fi utilizata in foarte multe feluri, ca si spatiu decorativ sau unul util unde sa-ti poti petrece timpul cu folos.

Probabil primul si cel mai important pas in proiectarea unei gradini este sa ne hotaram ce tip de gradina dorim sa construim.

Dupa ce am ales rolul si utilitatea gradinii, lucrurile incep sa se limpezeasca si vom avea o imagine clara asupra functionalitatii acesteia. Fixand aceste date, putem incadra lucrarea in categoria din care face parte.

Gradina utila sau gradina decorativa?

In general, impartim tipurile de gradini moderne in doua mari categorii, gradini decorative si gradini utile. Ambele tipuri de gradini au un rol decorativ, diferenta este ca in gradinile utile exista si un mic spatiu special conceput pentru anumite activitati.

Stand de vorba cu designerul peisagist de la KalonGarden, am aflat ca din ce in ce mai multe persoane doresc ca gradina sa nu fie doar un spatiu decorativ ci unul activ, utilizat pentru diverse evenimente.

Caracteristic pentru aceste tipuri de gradini este spatiul larg de gazon cu elemente de atractie si terase special concepute pentru diverse evenimente. O petrecere intr-o astfel de gradina este un eveniment de neuitat.

Spatiul terasei este inconjurat cu plante decorative si flori, asigurand vizitatorului un spectacol de culoare si miresme. Cine nu si-ar dori sa petreaca timp intr-o astfel de gradina amenajata?

Construieste o gradina utila!

Daca alegi sa-ti faci o gradina utila, in mod sigur vei avea ca si scop, crearea unui spatiu in care sa-ti petreci timpul liber. Acesta poate fi de mai multe forme sau niveluri de executie. Doar creativitatea proprietarului este limita.

La proiectarea unei gradini utile se tine cont in primul rand de numarul persoanelor care vor fi gazduite in acel loc. Poate ca iti doresti un loc  mic si intim, cu o banca simpla, la umbra unui copac, cu vedere asupra celei mai frumoase plante decorative din gradina.

Sau poate va doriti o mica terasa pentru maxim 4 persoane, cu mobilier de gradina din ratan. Sau un loc pentru foc, cu spatiu suficient pentru un grup de 10-12 oameni care sa poate sta in jurul acestuia.

De la cele mai simple locuri pentru foc de gradina pana la cele mai complicate terase cu mobilier de gradina, toate pot fi realizate cu o mica investitie. Important este sa realizezi un spatiu elegant, inconjurat de plante decorative si flori colorate care sa-ti incante privirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here