Anul 2019 promite să fie plin de idei de design proaspăt și continuări logice ale amenajărilor interioare. Ce tendințe în designul interior ne așteaptă? Designerii de interior recomandă actualizări Art Deco ale bucătăriilor întunecate, a băilor de culoare beton, a temelor spațiului și a tavanelor extensibile. Expozițiile internaționale de design și decor de la Milano, Berlin și Paris au stabilit preferinţele interioare pentru anul 2019. Contribuția producătorilor mondiali de materiale de finisare, au făcut că designerii și arhitecții să stabilească culoarea dominantă care răspunde cel mai mult la starea de spirit a vremurilor. Culoarea principală a anului 2019 pentru interior, este caramelul.

Culoarea dominantă în 2019

Caramelul este o culoare caldă care se transformă în nuanțe lemnoase, nisipoase și de chihlimbar. Caramelul este confortabil și liniștitor, stimulant și energic – în funcție de iluminat și paleta de nuanțe. Tonurile bogate de caramel fac camera vizibil mai caldă, astfel încât nuanțele sale sunt foarte potrivite pentru a crea un stil tradițional. Nuanța de caramel în combinație cu mobilierul alb, creează un stil modern. Nuanţele neutre sunt necesare în proiectarea fundalului și accentuează detaliile. În sezonul viitor, experții prezic popularitatea deosebită a cinci nuanțe de culori.

Culori populare pentru sezonul viitor

Vanilie franceză este o nuanță galben-smântână care creează senzația de soare în cameră. Această culoare excelentă mărește camera fără ferestre (de exemplu, o baie mică) sau menține efectul luminos al unui spațiu deja luminos. De asemenea, este o nuanță foarte potrivită pentru bucătărie, cameră de zi și dormitor. Nuanța de mentă are un efect relaxant asupra psihicului și arată bine în camere de zi, dormitoare și băi. Gri vernil include nuanțe răcoritoare de verde în interior, inspirație, iar pe fundalul său se potrivesc elemente în tonuri de alb, albastru și bej.

Gri cald este o nuanță simplă, care îi va salva pe cei cărora nu le plac culorile luminoase. Nuanța de gri cald este potrivită pentru saloane și dormitoare, precum și pentru mobilier monocrom sau cu o opțiune de contrast. Culoarea maro deschis a alunelor, oferă un fond emoțional calm și, de asemenea, ajută la extinderea vizuală a camerei. Este o culoare frumoasă, la modă pentru camerele de zi. Roșu și violet, anul acesta înlocuiesc rozul. Printre culorile la modă de interior ale anului 2019, se numără spectrul de culoare roșu-violet. Potrivit experților, el va înlocui rozul rece, popular. Lățimea spectrului este universală și va permite îndeplinirea cerințelor estetice.

Stele în spațiul interior și teme maritime

Tema spațiului câștigă rapid popularitate printre producătorii de accesorii de interior și materiale de finisare. Becurile se aseamănă cu un grup de stele, în nuanțe de marmură albastră închisă, care sunt amplasate pe tavanul extensibil ”Cer înstelat” și care creează în mod real o galaxie. Designul caracteristic este prezent în designul abajurului, plăcilor din porțelan și pernelor decorative.Temele maritime în designul de interior din 2019, se aplică la proiectarea de mobilier tapițat și din lemn, covoare, vaze etc. Grafica neutră de culori a fotoliilor în formă de scoică, se potriveşte în camerele de lucru, iar plăcile ceramice, în formă de pește, vor decora băile și bucătăriile în 2019.