Economisirea este distractivă! Și dacă îți poți împlini visul mult așteptat cu economiile, cu atât mai mult merită. Și, desigur, nu ar trebui să îți lipsească un lucru pentru a economisi: pușculița de bani! Pe care, desigur, o poți găsi în diverse magazine sau site-uri online. Uneori sunt pușculițe moderne cu citate amuzante, alteori cutii de bani originale cu un design amuzant. Dar pare mult mai plăcut să pui zilnic o anumită sumă de bani în pușculițe haioase.
Dacă vei participa la o zi de naștere sau la un alt eveniment unde vrei să oferi bani, poate fi, de asemenea, o idee frumoasă dacă, în loc de un plic, îți dai cadoul în pușculițe de bani.
Deci ce mai aștepți? Cheltuiește câțiva bani pe pușculița dorită și apoi poți începe să economisești și tu într-un mod original!
Pușculițele sunt obiecte utile, realizate atât pentru copii, cât și pentru adulți și au un rol clar stabilit, acela de a economisi. Plus că, dacă vei alege să oferi unui copil o pușculiță, acesta va dezvolta de la vârste fragede ideea de economisire și bucurie în momentul în care își va putea cumpăra ceva ce își dorește mult. Cu ajutorul banilor strânși în propria lor pușculiță!
Povestea pușculiței de bani
Ar trebui ca toată lumea să o știe. Pușculița a fost alături de mulți încă din copilărie și este adesea prima formă de economisire pe care o cunoști. Aceasta este disponibilă din multe materiale, culori și modele. Dar unde și cum a apărut de fapt pușculița?
O privire înapoi la istorie arată că economisirea în recipiente speciale a fost practicată încă din cele mai vechi timpuri. Grecii și romanii au folosit recipiente decorative pentru a stoca bani în ele. Descoperirile istorice dovedesc acest lucru impresionant. Una dintre cele mai vechi cutii de bani cunoscute a fost găsită în timpul săpăturilor în Turcia și datează din secolul al II-lea î.Hr. Acea pușculiță antică a fost realizată în formă de templu și avea deja un slot pentru monede. Din Evul Mediu, adică între secolele VI și XV, se puteau găsi cutii de bani din fier, ce erau securizate cu o încuietoare. Există dovezi că ordinele religioase și breslele de atunci foloseau containere de colectare adecvate pentru a colecta fonduri pentru cei care au nevoie. Și, deși existau pușculițe de fier datorită durabilității materialului, alte materiale au fost folosite și pentru producerea de modele economice. Unul dintre cele mai comune materiale folosite la acea vreme era argila.
De la pușculiță la investiții cu dobândă
Indiferent care dintre aceste evoluții au dus în cele din urmă la o pușculiță în formă de porc, ca un recipient de economii, au apărut în magazine diverse alte modele, în forme haioase, ce au devenit o parte indispensabilă a lumii economiilor. Aceste pușculițe îi ajută în special pe copii să aibă primele lor experiențe cu banii și cu economiile asociate și, astfel, să le prezinte valoarea banilor și ideea de economisire și asigurare într-un mod ludic.
Dacă pușculița ta este acum folosită cu regularitate, atunci, cel mai probabil, vei reuși să folosești sau să investești banii de acolo într-un mod cu totul benefic pentru tine.