Există situații în care baia locuinței noastre este mai puțin spațioasă. Este vorba în special, de locuințele de tip vechi și mai ales de apartamentele construite în trecut. Acestea aveau băi foarte mici proiectate din construcție.

            Dezavantajul de a avea o baie mică poate fi atenuat, dacă țineți cont de sfaturile potrivite pentru a diminua acest lucru ca importanță.

            În primul rând, trebuie să alegeți foarte bine mobilierul de baie și cada. Cada trebuie să fie de dimensiuni reduse. Mobilierul, de asemenea, trebuie să fie special ales pentru a economisi cât mai mult spațiu. Folosiți corpurile suspendate puțin voluminoase!

            Puteți înlocui cada de baie chiar și cu un duș sau o altă soluție foarte convenabilă, mai ales dacă aveți copii mici, puteți alege un model de cadă redusă ca dimensiune, pe care puteți monta un paravan de sticlă. În felul acesta vă puteți bucura atât de confortul unei băi relaxante în cadă cât și de plăcerea de a face un duș rapid după o zi călduroasă.

            Instalarea paravanului de sticlă îl poate face orice instalator Brasov  priceput sau chiar o firmă de specialitate. În orice oraș din țară găsiți cu ușurință astăzi, firme specializate în reparații sau montaj instalații sanitare. Vă recomandăm să apelați la firme și specialiști cu experiență, capabili să rezolve bine foarte multe lucruri de acest tip.

            O recomandare din partea unui prieten sau din partea unei rude, poate fi foarte folositoare în această situație.

          Cum se amenajează o baie mică?

            Specialiștii recomandă în această situație, alegerea unei nuanțe mai închise pentru gresie și a unei nuanțe mai deschise pentru faianță. Acest joc de culori oferă impresia de mai mult spațiu. Plăcile de gresie și faianța trebuie să fie de dimensiuni reduse. Este indicat ca acestea să fie mai închise la culoare spre partea de jos și mai deschise sus. Evitați culorile aprinse de tip roșu, galben sau portocaliu. Ele sunt foarte decorative și  vesele,  însă nu într-o încăpere mică.

            Cabinele de duș cu uși glisante sunt potrivite, dacă spațiul este foarte mic. Dacă spațiul destinat băii este mai generos, încercați un model mai mic de cadă, pe care puteți monta și un paravan pentru duș.

            De asemenea, scaunul de WC este recomandat a fi suspendat, lavoarul este bine să fie cu dulap încastrat pentru a economisi, din nou, cât mai mult din spațiul băii.

            Alegeți corpuri suspendate cât mai multe și rugați același priceput instalator Brasov să vă monteze câteva etajere pe pereții pe care a fost fixată cada de baie. Un singur corp de mobilier de baie cu foarte multe spații de depozitare este de preferat în această situație.

            Mobila de baie poate fi albă sau crem, oricum recomandăm doar culori deschise.  O baie mică întotdeauna trebuie să fie foarte bine luminată. Alegeți becuri puternice și cereți instalatorului să vă monteze corpuri de iluminat suplimentare.

            Oglinda trebuie să fie modernă, tablourile sau celelalte decorațiuni suficient de vizibile și colorate pentru a completa în mod ingenios culorile neutre utilizate pentru zugrăveli sau decorațiuni.

            Dacă încă sunteți descurajat de faptul că baia dumneavoastră este foarte mică, trebuie doar să alocați mai mult timp pentru studierea ofertelor magazinelor online de decorațiuni interioare. Sunt foarte bine aprovizionate și oferă toate categoriile de produse de care aveți nevoie. Prețurile nu mai sunt atât de mari ca în trecut.

            Alese cu atenție și bun gust, efectul final va fi …..pe măsură!

            Adăugați un superb ghiveci cu lavandă, un suport din lemn pentru cadă, prosoape foarte pufoase, tablouri moderne și sugestive, lavoare deosebite din ceramică sau orice alt obiect modern asortat perfect.