Băile pot fi uneori unele dintre cele mai plictisitoare camere din casă, deoarece le considerăm pur și simplu ca pe niște camere funcționale și practice în care îndeplinim anumite sarcini. Dar baia ta nu trebuie să fie o cameră funcțională, dar plictisitoare, ea poate fi o cameră care te inspiră și îți oferă un impuls pentru ziua viitoare și poate fi, de asemenea, o cameră care te poate ajuta să te relaxezi după o lungă perioadă de timp și o zi agitată. Acest lucru este complet posibil doar cu câteva modificări, începând cu alegerile de culoare.

 Iată câteva modalități simple și ușoare de a oferi băii tale culoare.

Colorează-ți accesoriile

Poți începe alegând cu atenție accesoriile pentru baie. Elementele de baie, cum ar fi vasele de săpun, dozatoarele de săpun lichid, periuțele de dinți și suporturile pentru pastă de dinți și altele, îți pot înviora baia. Desigur, aceste accesorii vin într-un sortiment variat de culori, dar dacă dorești ceva mai izbitor, alege culori care să contrasteze cu culorile blatului de lucru și ale pereților. 

Colorează-ți prosoapele

Prosoapele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga o notă de culoare în baia ta, mai ales dacă ai o baie compusă din nuanțe neutre (așa cum se întâmplă de obicei cu cabina de duș prefabricată. Te poți juca cu culorile prosoapelor de baie și le poți alege în toate nuanțele curcubeului. Sau poți opta pentru o singură culoare, dar cu nuanțe diferite (cum ar fi verde deschis până la verde smarald). 

Colorează-ți dulapul sau dulapurile

Dacă te-ai săturat de culoarea plictisitoare a dulapurilor din baie, de ce să nu le dai un nou strat de vopsea? Este ușor să faci acest lucru și va dura doar o oră sau două, dar rezultatele pot fi minunate. 

Alegerea cabinei de duș în doar trei pași simpli

Dușul sau cada este adesea cea mai mare investiție în baie – și pe bună dreptate, deoarece este, prin natură, un punct focal către care sunt atrase automat toate privirile. Cabina de duș nu este doar o instalație în care te cureți; viața modernă necesită un anumit confort, iar dușul este un loc de relaxare și lux după o zi grea de muncă.

Cu toate acestea, alegerea cabinei de duș potrivite pentru baia ta nu este întotdeauna o sarcină ușoară, mai ales că există atât de multe modele pe piață. Totuși, alegerea trebuie făcută și ar trebui făcută cu atenție. 

Iată câteva linii directoare: alegerea cabinei de duș potrivite în trei pași simpli.

  • Spațiul alocat

Nu toate băile sunt la fel – și nici cabinele de duș. Mărimea este probabil cel mai limitativ (sau eliberator) factor de luat în considerare în primul rând. Măsoară bine baia și vezi care ar trebui să fie dimensiunea maximă a cabinei de duș. Când măsori, ține cont de spațiul rezervat pentru deschiderea ușilor, dulapurilor și ferestrelor.

  • Poziția și locația

Cabina de duș trebuie instalată într-o locație în care este convenabil să te conectezi la rețeaua electrică existentă și eventual la rețeaua electrică (cu excepția cazului în care nu te deranjează să faci mai multe lucrări de renovare). De asemenea, este mai practic să plasezi cabina într-un colț, iar locația dușului ar trebui luată în considerare atunci când alegi forma cabinei.

  • Aspect

Aceasta este mai mult o alegere personală – îți place un design clasic sau o formă modernă? Ce preferințe de culoare ai? Desigur, este înțelept să iei în considerare decorul existent al băii, astfel încât cabina să se încadreze estetic. Uită-te la imaginile băii atunci când alegi dimensiunea, forma, culoarea și aspectul general al cabinei de duș.

Amintește-ți, de asemenea, că există diferite materiale disponibile. Când vine vorba de tipul de sticlă, alege-l pe cel cu care te simți cel mai confortabil în privința intimității și a ușurinței în care acesta poate fi întreținut. Când vine vorba de uși, alegeți o ușă de duș care să arate bine, dar – dacă este necesar – să poată economisi spațiu prețios. 

Există numeroase modele de cabină de duș perfectă pentru tine, trebuie doar să aloci timp găsind-o pe cea ideală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here