In Romania, rinoplastia este unul dintre cele mai frecvente tratamente de chirurgie estetica. Acesta isi propune sa schimbe forma nasului unei persoane pentru a obtine armonia fetei si a-si consolida increderea in sine. La clinica Be Perfect, iti putem schimba dimensiunea nasului, precum si latimea si profilul acestuia. Chirurgii plastici pot modifica varful nasului, forma narilor si echilibrul nasului pentru a se potrivi obiectivelor estetice si starii tale particulare.

Chirurgia nasului poate fi, de asemenea, efectuata ca o procedura reconstructiva, care are drept scop corectarea unui defect congenital sau a unei leziuni ca un nas rupt. Multi pacienti sunt operati la nas nu numai din motive estetice, ci si pentru tratarea eficienta a unor probleme respiratorii cauzate de septul nazal deviat. Clinica Be Perfect iti ofera ambele proceduri, efectuate cu mult profesionalism de catre dr. Bortolini Alin.

Rinoplastia este o procedura de estetica ideala pentru a realiza urmatoarele:

 • armonia fetei si echilibrarea dimensiunii nasului cu alte trasaturi faciale
 • dimensiunea nasului
 • un varf nazal
 • nari inguste care sunt prea largi pentru fata
 • probleme respiratorii
 • simetrie sau abaterea nazala corecta

Pacienti potriviti pentru rinoplastie

Pacientii care se afla intr-o stare buna de sanatate si doresc sa-si imbunatateasca aspectul nasului pot fi buni candidati pentru operatia nasului. Desi nu exista o limita de varsta pentru operatia la nas, pacientii tineri pot fi sfatuiti sa astepte pana la varsta de 15 sau 16 ani pentru a beneficia de aceasta procedura cosmetica.

Pacientii cu urmatoarele conditii pot fi eligibili pentru rinoplastie:

 • care au un aspect anormal al nasului din cauza leziunilor, bolilor sau genelor
 • care au un aspect nazal prea larg si cazut
 • care au un pod nazal cu denivelari
 • care au un nas lat sau plat

Procedura de rinoplastie

Chirurgia nasului este o interventie chirurgicala estetica efectuata in ambulatoriu sub sedare intravenoasa sau anestezie generala. In Romania, chirurgii plastici folosesc una dintre cele doua tehnici pentru a efectua operatii de rinoplastie.

In timpul procedurii, chirurgul va face o incizie in interiorul nasului sau la baza nasului. Prin incizii, pielea este ridicata usor si osul intern si cartilajul sunt remodelate. Odata ce structura nasului a fost corectata la forma dorita, pielea si tesuturile nazale sunt trase inapoi si inciziile sunt inchise.

Intreaga procedura de interventie chirurgicala a nasului dureaza de obicei una pana la doua ore. Se recomanda renuntarea la fumat si evitarea administrarii anumitor medicamente cu cel putin o saptamana inainte de operatie.

Tehnici chirurgicale care se efectueaza la Clinica Be Perfect

 • Rinoplastie inchisa

Intr-o tehnica chirurgicala de rinoplastie inchisa, chirurgul plastic face inciziile in nari.

 • Rinoplastia deschisa

Intr-o rinoplastie deschisa, inciziile sunt plasate peste columela, tesutul dintre nari.

Folosind ambele metode chirurgicale de rinoplastie, chirurgii plastici ridica usor tesutul moale care acopera nasul. Apoi dau osului si cartilajului forma dorita. Orice cartilaj suplimentar poate fi folosit pentru a mari nasul, care este adesea luat din sept, sau uneori din cartilajul din spatele urechii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here