Alegerea materialelor de construcție va depinde în mare măsură de tipul de reparații, care pot fi de două feluri: capitale și renovări. Alegerea materialelor pentru renovare, se face in funcție de lucrările efectuate, adică schimbarea tapetului, schimbarea pardoselii, finisarea și vopsirea pereților și a tavanului. Materialele pentru reparații cosmetice sunt adesea selectate în conformitate cu acele materiale care au fost deja utilizate anterior. Principalele materiale de construcție ale unei astfel de reparații sunt amestecurile de construcție precum ipsos și soluții de vopsele și lacuri. 

Dacă alegi amestecuri uscate, trebuie să știi că acestor materiale nu le plac umiditatea și atunci când sunt aplicate pe perete își pierd rapid proprietățile. Ia în considerare marca, producătorul, compoziția, precum și specificul lucrării cu materialul selectat. Astfel, materialele pentru chituiri sunt de mai multe feluri: pentru finisarea încăperilor interioare și exterioare, pentru lucrări de reparații în camere uscate, precum și pentru aliniere și netezire. În acest caz, unele compoziții pot fi aplicate pe o suprafață umedă, în timp ce altele îți vor distruge întreaga reparație, dacă nu vor fi aplicate rapid.

Materiale de construcții pentru reparații capitale

Ne îndreptăm către materialele de construcție destinate reparațiilor capitale. Dacă dorești să renovezi un apartament, atunci nu o poți face fără nisip, beton, var și ciment, deoarece cu aceste materiale vei echilibra podelele și pereții. Nu economisi materialele pentru reparații, deoarece, după câțiva ani, vei fi nevoit să le faci din nou. Atunci când văruiești pereții sau schimbi tapetul, pereții netezi sunt cheia frumuseții și calității reparațiilor. 

Un sfat ar fi ca atunci când achiziționezi materiale pentru procesele de mai sus, să adăugi la cantitatea necesară cel puțin o cincime din materiale, deoarece unele goluri arhitecturale și tehnice ar putea avea avea nevoie de mai mult material pentru reparații. După nivelarea pereților, urmează turnarea șapei de beton și nivelarea podelei. Pentru această lucrare se recomandă folosirea amestecurilor pentru șapă, care au calitatea de uscare rapidă și de a da o formă perfect netedă, asigurând astfel nivelarea podelei, fără a folosi marcaje și ajustări.

Reparații de calitate europeană

Reparația de calitate europeană este caracterizată prin fiabilitate, utilizarea pe termen lung a tehnologiilor moderne în combinație cu materiale de construcție de înaltă calitate. Astfel, repararea la acest nivel include lucrări de demolare, pregătirea tavanului, pereților și a podelei pentru finisaje și decorațiuni, tencuieli, umplerea și vopsirea ferestrelor, aplicarea plafoanelor false sau din gips-carton multistrat, faianță pentru pereți și gresie pentru pardoseli, lucrări de ventilație etc. Pentru astfel de lucrări europene se folosesc cele mai noi materiale și care elimină toate posibilele complicații care ar putea apărea în timpul lucrului. 

Materialul de umplutură este ales strict pe baza indicatorilor de umiditate din cameră, iar șapa în funcție de preferințele proprietarului apartamentului.  Materialele complexe pentru reparațiile din această clasă, sunt sistemele de izolație utilizate pentru protecția termică sporită a clădirii. După o astfel de reparație, temperatura din cameră devine una optimă, iar costul încălzirii este redus, deoarece aceste materiale împiedică procesul activ de schimb de căldură al camerei cu strada. Cheia pentru reparații de calitate, fiabilitate și pe termen lung, sunt materialele de construcție de înaltă calitate care, mai presus de toate, trebuie să respecte funcțiile camerei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here