Mobilierul de grădină frumos și scump îți va aduce emoții plăcute, însă îngrijirea acestuia va dura mult din timpul, efort și bani, și acest lucru ar trebui să-l știi înainte de a efectua achiziția dorită.

Alegerea mobilierului de grădină

De aceea, la alegerea mobilierului pentru grădină ar trebui să acorzi atenție nu numai aspectului și costului, ci și îngrijirii materialului din care este fabricat. Un alt criteriu important este durabilitatea, dar această calitate a mobilierului de grădină este determinată nu numai de materialul său. Durata de viață a mobilierului este, de asemenea, direct legată de cât de atent și responsabil ești în îngrijirea lui.

Mobilier de grădină din lemn

Mobilierul din lemn de gradină este frumos și eco-friendly, gama sa este bogată și include opţiuni pentru fiecare gust și portofel. Dar calitatea mobilierului depinde de preț: achizițiile cu costuri reduse vor fi afectate de umiditate, scăderile ușoare de temperatură și lumina soarelui, în timp ce mobilierul scump este făcut din lemn mai puternic și acoperit cu lacuri de protecție speciale, ceea ce îl face mai rezistent la influențele exterioare.

Chiar dacă ești gata să faci o achiziţie costisitoare, trebuie să știi că orice mobilier din lemn are nevoie de condiții speciale de îngrijire. Acesta ar trebui să fie protejat de ploaie, să fie depozitat pe timp de iarnă într-o încăpere caldă și, din când în când, să fie tratat cu diverși compuşi anti-mucegai, împotriva razelor soarelui etc. În aer liber, mobilierul din lemn va dăinui în cel mai bun caz, puțin peste 3 ani, dar dacă i se oferă îngrijire, durata sa de viață poate crește cu până la 10 ani sau mai mult.

Mobilier din ratan

Mobilierul de gradină din ratan este o opțiune pentru iubitorii de frumos, care nu se tem de dificultăți. Ratanul nu este ieftin, dar arată foarte frumos și respectabil. Un astfel de mobilier va face ca zona de recreere să fie elegantă și confortabilă, și vei fi, fără îndoială, mândru de modul în care ai aranjat această parte a grădinii. Totuși, mobilierul de grădină din răchită este cel mai capricios la condițiile atmosferice. Ploaia, soarele și temperatura scăzută au un efect devastator asupra acestui tip de mobilier. În plus, materialul se poate deforma datorită utilizării active. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, adică adăpostirea de ploaie, curățarea atentă și actualizarea stratului de lac – mărește semnificativ durata de viață a mobilierului din răchită, aducându-l la o valoare de 10-15 ani.

Mobilier de grădină din material plastic

Materialul universal, remarcabil în sine, imită cu succes opțiunile de mai sus. Mulți grădinari vor spune cu încredere că cel mai bun mobilier de grădină este cel din material plastic. Acesta este durabil, nepretențios și poate fi folosit pe orice vreme. Datorită greutății reduse și suprafeței netede, chiar și cei mai mici membri ai familiei pot folosi în siguranță mobilierul din plastic. Costul său este scăzut, iar gama sa este atât de diversă încât poți găsi cu ușurință un model care să îndeplinească cerințele tale personale. Mobilierul de gradina din plastic se găsește în absolut orice culoare si dimensiune si poate fi decorat cu materiale care le imită pe cele naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here