Limba germană are o istorie bogată și fascinantă care se întinde pe parcursul mai multor secole. Este membră a familiei de limbi indo-europene și este strâns înrudită cu alte limbi precum engleza, olandeza și frizona. Istoria limbii germane poate fi urmărită până în vremea triburilor germanice antice, care au trăit în nordul Europei în primele secole după Hristos.

Primele înregistrări scrise ale limbii germane datează din secolul al VIII-lea d.Hr., când triburile germanice se converteau la creștinism. În această perioadă, limba era scrisă într-o scriere numită „runică”, care era folosită de vechii germani. Primele înregistrări scrise ale limbii germane sunt sub forma unor inscripții pe piatră și metal, care erau folosite pentru a înregistra evenimente și mesaje importante.

În timpul Evului Mediu, limba germană a continuat să evolueze și să se dezvolte. În această perioadă, limba a fost puternic influențată de latină, care era limba Imperiului Roman. Multe cuvinte și expresii germane au fost împrumutate din latină, iar forma scrisă a limbii a fost standardizată cu ajutorul alfabetului latin.

În secolele care au urmat, limba germană a continuat să evolueze și să se schimbe. În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, limba a fost puternic influențată de Iluminism și de mișcarea romantică, ceea ce a dus la dezvoltarea de noi cuvinte și expresii. În secolul al XX-lea, limba germană a fost influențată și mai mult de ascensiunea științei și a tehnologiei, precum și de răspândirea globală a limbii engleze.

În prezent, germana este cea mai răspândită limbă vorbită în Europa și este limba oficială a Germaniei, Austriei și a unor părți din Elveția. Este, de asemenea, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene și este vorbită de milioane de oameni din întreaga lume. În ciuda istoriei sale lungi și complexe, limba germană rămâne o parte importantă a culturii europene și continuă să evolueze și să se schimbe.

Copilul tău poate învăța limba germană într-un mod interactiv alături de Centrul Didacto:

https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Dacă vrei să înveți limba germană, Centrul Gutenberg îți pune la dispoziție un curs de germană online conceput pentru orice nivel:

https://invatagermana.ro/curs-germana-online/