Pentru ca locuința ta de vară să devină un mic colț de rai, vei avea nevoie de decoruri pentru grădină. Designerii de peisaj modern recomandă proprietarilor de case la curte să lucreze cu tot spațiul deodată și cu mai multe tipuri de materiale: pietre decorative, decor pentru grădină, proiectarea ghivecelor cu flori, peisaj de design, obiecte decorative din lemn, piatră și plastic. Atunci când te decizi să decorezi grădina, nu uita să alegi decorul pentru ghivecele de flori. Pentru ca florile să decoreze zona și pentru o lungă perioadă de timp, alegerea ghivecelor pentru plante ar trebui să fie abordată în mod responsabil. Florile de ghiveci se simt cel mai bine în vase de lut. Acest material este considerat cel mai confortabil pentru plante. În primul rând, lutul permite aerului să treacă, creând condiții favorabile pentru rădăcină, și, în al doilea rând, chiar și un designer neexperimentat va fi capabil să finalizeze decorarea vasului.

Obiecte de decor

Vase din plastic. Unul dintre cele mai ieftine materiale este plasticul. În plus, acest material poate imita cu ușurință lemnul sau piatra și, prin urmare, decorarea grădinii folosind ghivece de plastic, este o modalitate ieftină și convenabilă de a transforma casa și grădina într-un teritoriu cu stil. Un alt material este lemnul. Vasele din lemn sunt cele mai des folosite pentru a decora grădina într-un anumit stil. În ciuda frumuseții și originalității, astfel de vase sunt destul de greu de curățat și se pot deteriora numai cu exces de umiditate.

Fântâna arteziană oferă o notă originală și este recomandabil să o cumperi pentru decorul grădinii. În acest scop, sunt potrivite atât materiale naturale, cum ar fi piatra, cât și diverse tehnici decorative din marmură, granit etc.

 Măsuțele frumoase și originale pentru grădină, pot fi instalate în zona de odihnă. De asemenea, măsuțele de grădină decorează peisajul, îl fac deosebit și unic. Prin urmare, dacă dorești ca grădina de vară sau terasa casei să arate elegant și la modă, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialului din care sunt făcute. Poți alege măsuțe și scaune de grădină din plastic, fier forjat, lemn etc.

În ciuda varietății de idei creative pentru decorarea grădinii, nu ar trebui să supraîncarci spațiul cu un număr mare de obiecte decorative diferite. Este recomandabil să te gândești la imaginea viitoarei grădini și apoi să trasezi un plan detaliat al site-ului, notând poziția fiecărui obiect decorativ. Astfel, vei obține un design perfect echilibrat al curții, grădinii și casei.

Grădina verticală compactă 

Grădina verticală compactă poate fi realizată cu ușurință din țevi sau jgheaburi din plastic. Pentru a face acest lucru, poți cumpăra materialele și apoi le poți așeza pe un plan vertical, astfel încât acestea să fie situate una deasupra celeilalte, creând astfel un perete natural de flori si plante. O grădină mare de flori într-o casă,  va arăta destul de neobișnuit, perimetrul fiind decorat cu ghivece de flori decorative, dar pentru spațiul de grădină, vor servi nu numai ca o barieră, ci și ca un fel de graniță creativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here