Incalzirea in pardoseala ofera caldura radianta care este cea mai confortabila si placuta caldura. Totodata, sistemul de incalzire in pardoseala este economic, are o durata mare de viata si, practic, nu necesita intretinere. Caldura oferita de acest sistem este ditribuita uniform in intreaga camera, ceea ce creeaza un mediu echilibrat, lipsit de umiditate si foarte placut.

Caldura radianta versus caldura prin convectie

Caloriferele incalzesc aerul de deasupra si din jur la o temperatura mare si creeaza o miscare ascendenta. Aceasta este numita caldura prin convectie si prezinte dezavanatjul ca la nivelul podelei temperatura este cu mul mai scazuta decat la nivelurile superioare, ceea ce poate fi foarte neplacut pentru copii.

Incalzirea in pardoseala, insa, rezolva in modul cel mai eficient aceasta problema. Folosind un sistem de incalzire in pardoseala poti sa fii sigur ca nu mai exista zone reci in camera, caldura diind distribuita uniform exact acolo unde este necesara.

In plus, in vreme ce un calorifer conventional poate genera temperaturi foare mari, un sistem de incalzire in pardoseala asigura in camera o temperatura constanta si sigura, cuprinsa intre 25 – 27 de grade Celsius.

In concluzie, sistemele de incalzire radianta, sau in pardoseala, asigura distribuirea temperaturii uniforme in incapere, ceea ce este mult mai sanatos si mai confortabil pentru organism.

Functionarea sistemelor de incalzire cu apa in pardoseala

Incalzirea in pardoseala functioneaza prin distribuirea temperaturii apei calde printr-un circuit de conducte montat sub podea. Totodata, pentru a mentine o temperatura constanta in incapare, caldura este monitorizata si controlata de termostate inteligente. Pentru sistemele cu apa de incalzire in pardoseala se poate folosi orice sursa de caldura, cum ar fi cazanele standard, cu condensare sau biomasa, pompele de caldura si chiar sobele.

Functionarea sistemelor electrice de incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire electrica in pardoseala variaza in functie de putere, de la 100W la 200W pe metru patrat. Sistemul ales trebuie sa tina cont de dimensiunea si forma camerei, de cat de bine este izolata aceasta si de tipul de pardoseala de deasupra. Sistemul electric de incalzire in pardoseala este asezat pe un strat de izolatie pentru a asigura circulatia caldurii in sus si nu in jos. Aceasta izolatie se monteaza pe o sapa din nisip, ciment sua lemn. Cablurile de incalzire sunt apoi conectate la sursa de alimentare si, totodata, se va monta un senzor care ajuta la reglarea temperaturii. Sistemul permite utilizarea unui termostat care controleaza temperatura si faciliteaza setarile si programarea pornirilor si a opririlor.

Termostatele pentru incalzirea in pardoseala

Controlul incalzirii in pardoseala folosind setarile ocrespunzatoare ale termostatului te ajuta sa faci economii considerabile de energie si bani. Totodata, termostatele sunt o solutie minunata si sutenabila pentru a-ti asigura constant confortul in locuinta, fara a avea pierderi inutile de energie.