Atunci când faci amenajări interioare într-o casă sau într-un apartament, este important să iei în considerare proiectarea tuturor camerelor. În plus, interiorul camerelor ar trebui să fie armonios și, în același timp, funcțional și confortabil. În acest scop, ai nevoie de un proiect. Atât profesioniștii (proiectanții) cât și proprietarii înșiși, pot dezvolta acest proiect de amenajare a locuinței. Astfel se poate crea interiorul pe care l-ai visat. Principalul lucru, este să nu pierzi din vedere nici cele mai mici detalii. Designul apartamentului depinde de scara spațiului de locuit. Apartamentele cu o cameră, cu două camere și cu trei camere sunt proiecte complet diferit.

Amenajarea unui apartament cu o cameră

Interiorul oricărei case ar trebui să fie practic și confortabil. Într-o cameră relativ mică, va trebui să combini mai multe zone funcționale simultan (living, dormitor, zonă de recreere etc.). Pentru aceasta se pot crea partiții sub formă de ecrane, rafturi, module încorporate. Versiunea originală a spațiului de zonare este amplasarea unui podium în trepte, cu o lumină de fundal de intensitate variată. Apartamentul cu o cameră trebuie să fie decorat în culori luminoase pentru a extinde în mod vizibil spațiul. Apartamentele cu o singură cameră se disting prin absența pereților despărțitori, creând astfel un apartament de tip studio. Un astfel de apartament nu este potrivit pentru toată lumea. De exemplu, familiile cu copii se vor simți inconfortabil într-un astfel de apartament. Aceștia au nevoie de un apartament cu cel puțin două camere.

Amenajarea unui apartament cu doua camere

Prezența în casă a două încăperi face posibilă organizarea celor mai confortabile zone funcționale semnificative. De regulă, o încăpere este rezervată pentru camera de zi și cealaltă pentru dormitor. O cameră de zi poate fi combinată cu zona de birou, pentru că nu ocupă mult spațiu. În acest caz, se recomandă utilizarea unui raft ca partiție. Camera de zi nu trebuie să fie aglomerată cu mobilier. Este suficientă o canapea, un fotoliu miniatural și o masă de cafea pe roți. Cea mai mare parte a celei de-a doua camere este ocupată de pat și de alte piese de mobilier (dulap, măsuță de toaletă etc.). Cel mai adesea dormitoarele sunt mobilate în stilul clasicismului, vintage sau baroc. Pentru copii, este mai bine să alegi mai multe stiluri dinamice, cum ar fi mobilierul modern de înaltă tehnologie.

Amenajarea unui apartament cu trei camere

Proprietarii apartamentelor cu trei camere sunt norocoşi, deoarece pot aduce la viaţă aproape orice idei de design și de amenajare a spațiului. Zona largă permite amplasarea mai multor piese de mobilier, accesorii și alte elemente de design, respectând în același timp conceptul stilistic dorit. Fiecare cameră poate fi decorată în moduri diferite sau amenajată cu diferite elemente stilistice. În apartamentele cu trei camere clasice, holurile sunt destul de înguste, însă această problemă poate fi eliminată prin utilizarea materialelor de finisare adecvate și a elementelor decorative. Nuanţele umede ale pereţilor, iluminarea completă a tuturor colturilor, oglinzile etc. te vor ajuta la extinderea vizuală a spaţiului. Designul de interior și amenajările interioare te vor ajuta să creezi un interior cu adevărat impresionant, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.