Când vine vorba despre case, proprietarii caută durabilitate dincolo de aspectul estetic. Ea oferă confort psihic atunci când te gândești că atât construcția în sine, cât și amenajările sunt unele solide și vor rezista peste ani. Când vine vorba de suprafețele pe care călcăm, calitatea și rezistenta produselor sunt cu atât mai importante, fie că vorbim de exterior sau de interior. Un produs care îmbină cele două caracteristici atât de necesare unei podele este pardoseala ceramică. Vorbim, pe larg, în acest articol, despre beneficiile pardoselii ceramice și ce o face atât de potrivită pentru amenajarea suprafețelor pe care calcăm.

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru amenajarea sau redecorarea podelei, îți recomandăm să treci pe lista ta de opțiuni și pardoseala ceramică Klinker. Cu un aspect clasic și elegant, produsul este disponibil într-o varietate de modele, imprimând stilul și atmosfera dorite.

De asemenea, rezistența face din pardoseala ceramică un produs ideal și pentru zonele industriale, fiind totodată aleasă de către designeri și pentru a crea o atmosfera plăcută în mediul rezidențial. Dacă ai nevoie să folosești pardoseala ceramică acasă, o poți întrebuința atât în amenajări exterioare, precum alei, loc de parcare sau gradină, cât și interioare, pretându-se la încăperi precum hol, bucătărie, baie sau chiar garaj. Poate fi un produs ideal și pentru scări, terase și piscine.

Pardoseala ceramică este o alegere foarte bună și în situația în care locuința ta beneficiază de încălzire prin pardoseală. Și asta pentru că produsul înmagazinează și menține căldura. Datorită acelorași caracteristici, pardoseala ceramică este o alegere rezistentă și pentru exterior, în cazul în care suprafețele sunt dotate cu sisteme de degivrare (înlăturarea straturilor de chiciură sau gheață formate pe anumite suprafețe).

Avantajele pardoselii ceramice Klinker

Succesul și popularitatea modelelor de pardoseală ceramică Klinker se datorează atât renumelui producătorului German, cu peste 150 de ani de experiență, cât și beneficiilor pe care aceste produse de înaltă calitate le aduc în construcții:

  • rezistența în timp a formei și a culorilor, fapt datorat materiei prime folosite, și anume, argila;
  • la interior, pardoseala ceramică păstrează și distribuie căldura în cameră și contribuie la reducerea costurilor energetice;
  • contribuie la păstrarea calității aerului în interior, deoarece nu reține praful, fiind un produs ideal pentru persoanele cu alergii;
  • montajul se realizează rapid și ușor;
  • se curăță simplu, nefiind necesară o întreținere specială pentru păstrarea culorii și a texturii;
  • structură omogenă și un grad ridicat de antiderapare;
  • rezistă la peste 100 de cicluri inghet – dezghet, la acțiunea uleiurilor, acizilor și a bazelor din mediul industrial;
  • producătorul oferă o garanție de până la 30 ani oricărei lucrări realizate cu acest produs.

Poți vedea diverse modele de pardoseală ceramică aici.

Prin ce ne impresionează pardoseala ceramică

Realizată din argilă naturală, fără pigment de culoare, pardoseala ceramică Klinker are un grad mic de absorbție a apei, de maximum 6%. Caracteristica îi conferă o rezistență la peste 100 de cicluri de îngheț-dezgheț. Chiar dacă producătorul nu definește un interval de temperatură raportat la rezistență, în pardoseala ceramică Klinker nu se produc modificări nici la -50 grade Celsius. Concret, nu există riscul să se crape în urma înghețului.

O altă caracteristică a pardoselii ceramice Klinker este și coeficientul crescut de antiderapare, cuprins între R10 și R13. Aceasta este o altă caracteristică ce face produsul potrivit pentru amenajarea zonelor exterioare. În ceea privește utilizarea pardoselii ceramice Klinker pentru spații industriale, ea oferă podelei o robustețe inegalabilă. Caracteristica este conferită chiar de procesul de fabricație, respectiv arderea specială, la peste 1000 de grade Celsius, în cuptorul tunel. Datorită acestuia, plăcile rezistă la cele mai puternice contacte mecanice ce pot fi cauzate de mașinile și utilajele industriale grele.

La rezistența pardoselii ceramice contribuie și grosimea plăcilor, ce poate ajunge și până la 20 de mm. În plus, suprafață neglazurată a acestor plăci nu poate fi deteriorată nici măcar de agresivitatea chimică a detergenților sau a substanțelor acide, scăpate accidental pe jos.

Pardoseala ceramică – un montaj rapid și eficient

Montajul pardoselii ceramice se realizează relativ simplu, în trei etape. Ele constau în:

  • amenajarea suportului pentru pardoseala Klinker;
  • montajul efectiv;
  • rostuirea.

În ceea ce privește suportul, el constă în turnarea șapei. La momentul montajului, ea trebuie să fie plană, uscată și rezistentă la compresiune. În etapa a doua, are loc montajul efectiv. Pentru aplicarea plăcilor de pardoseală Klinker se va utiliza un adeziv flexibil, rezistent la solicitare și la îngheț, în cazul placărilor exterioare. În ultima etapă, pardoseala antiderapantă se va rostui cu chituri speciale, flexibile, ce se aplică semi-uscate, conform indicațiilor producătorului.

Pe lângă pardoseala ceramică, Klinker Romania îți pune la dispoziție un kit complet pentru montaj care cuprinde și plintă, elemente de treaptă și element de colț treaptă. Potrivit specialiștilor Klinker Romania, pentru contratreaptă, se vă utiliza pardoseala de câmp, dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de înălțimea treptei. Află mai multe despre toate acestea din articolul ”Montajul pardoselii ceramice: cum te asiguri de cea mai buna rezistenta?”

Specialiștii Klinker România sunt alături de tine cu sfaturi și oferte personalizate, pentru a finaliza eficient și memorabil orice proiect arhitectural ai în lucru. Pentru un plus de inspirație, poți vizita în cele două showroom-uri din București și Brașov sau poți suna rapid la 0755 744 973.